Međužupanijski susret Podružnica HUUZ-a Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije

U Osnovnoj školi Ernestinovo, u subotu, 8. prosinca 2018. održan je međužupanijski susret učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Na susretu je sudjelovalo 90 voditelja učeničkih zadruga i učenika zadrugara. Pozdravnu riječ uputio je Damir Škrlec, ravnatelj OŠ Ernestinovo, te zaželio ugodan boravak u školi i uspješan rad u radionicama. Voditelji i učenici su kroz četiri radionice mogli izrađivati božićne ukrase od različitih materijala. Ujedno, to je bila prilika za međusobno upoznavanje voditelja i učenika iz dviju županija, razmjenu ideja i dogovor za buduću suradnju.

Radionice su vodile Renata Viviora- Rous, UZ Kupusići, Čepin (Oblikujmo  žicom i perlicama), Zdenka Vinković, UZ Kupusići, Čepin (Izrada čestitki od zlatnog konca), Dubravka Scharmitzer, UZ Strossmayer, Đakovo (Makrame – tehnika vezanja užeta), Maja Madunić, UZ Ivan Štark, Osijek (Izrada slika na  drvetu foto transfer tehnikom).

Voditeljice Podružnica Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije, Ivana Kardo i Sanja Barbir Bošnjaković, održale su i sastanke Podružnica s voditeljima učeničkih zadruga. Na sastanku su prisutne izvjestile o Međunarodnom susretu zadrugara (Travniku, 15. do 17. studenoga 2018. godine), a razmotren je i vremenik te organizacija županijskih smotri u 2019. godini. Nakon zajedničkog ručka, pred kraj susreta, svi zainteresirani posjetili su galeriju Petar Smajić. Ivica Tolić, tajnik likovne udruge Petar Smajić, predstavio je ukratko rad udruge te kiparske i slikarske radove u galeriji.