Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga Primorsko-goranske i Istarske županije

Unatoč kišnom vremenu, u OŠ dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori, došlo je više od 80 sudionika susreta mladih zadrugara i njihovih voditelja iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Susret je protekao u ugodnom druženju, kreativnim radionicama i predavanjima. Sve goste srdačno su dočekale i pozdravile ravnateljica Nataša Možgon Kauzlarić, voditeljica UZ  „Brezice“ Snježana Sveticiki, tajnica HUUZ-a Blanka Hotvat i voditeljica Podružnice HUUZ-a Primorsko-goranske županije Silvana Šebalj-Mačkić.

Ravnogorske vunarice predstavile su svoje proizvode izvrsnom modnom revijom koju su nosile mlađe učenice. Kroz projekt međugeneracijske suradnje i učeničke zadruge u Ravnoj Gori te proizvodima koji su nastali, provela nas je učiteljica Gordana Podobnik.

Sudionici su mogli prisustvovati radionicama:
QR kod – novo “ruho” deklaracije proizvoda, voditeljica Josipa Andrušić, prof. iz  OŠ Milana Šorga Oprtalj, UZ Istarski Vrhi
Izrada posuda u tehnici papir-cement pozitivom, voditelj Hari Vidović, prof. COO Rijeka, UZ Učkarić
Istraživački radovi  –  predavanje i radionica, voditeljica Sanja Janeš , prof., OŠ „ Petar  Zrinski“ Čabar, UZ „ Mrav“.

Nakon zajedničkog ručka održan je sastanak Podružnice HUUZ-a PGŽ radi osvrta na dosadašnji rad i dogovora za županijsku smotru 2017.

Druženje je nastavljeno šetnjom poučnom stazom  „Plodovi gorja“, a prije rastanka svi sudionici su se pozdravili zajedničkim fotografiranjem.

Zahvaljujemo Hrvatskoj udruzi učeničkog zadrugarstva  što je materijalno omogućila ovaj divan susret i veselimo se budućoj suradnji.

Voditeljica Podružnice HUUZ-a PGŽ:
Silvana Šebalj-Mačkić,  mag. prim. edu.